Четвер, 28.03.2024, 17:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Тячівська незалежна районна соціально-політична газета: on-line версія

Держава - понад партії! Нація - понад класи!
Перш ніж говорити, яка Україна тобі потрібна, подумай, який ти потрібен Україні!

Головна » 2011 » Червень » 12 » Єдині у боротьбі проти України
16:47
Єдині у боротьбі проти України

Рейдерські захоплення чужих храмів, відверта політична агі­тація та залякування під час про­повідей, відмова приступати до обряду хрещення, якщо хтось із хрещених батьків «ногою сту­пав» до «розкольників» чи «уніа­тів», перемішування грішного з праведним, коли на хресні ходи жіночкам тицяються портрети Сталіна, Лєніна та інших «ве­ликих шанувальників» віри, ни­щення питомо української цер­ковної архітектури, коли «з Бо­жою поміччю» замість дере­в'я­них храмів постають муровані, з характерними суздальськими «цибульками»…

УПЦ Московського патріар­хату з нетерпінням очікувала при­ходу «Партії Регіонів» та її лі­дера до влади. Не тому, що всі регіонали такі релігійні й бого­боязливі. Навпаки, вони такі самі прямо­лінійні і нетерпимі до іншої пози­ції, як бородаті «батюшки».

Тепер же від влади на УПЦ МП почали падати «манни небесні»: земельні ділянки, дозвіл на буді­вництво храму на місці архео­логічних розкопок Десятинної церкви в історичній частині Київа, 11 млн. грн. від Київради на зведення найбільшої в Європі церкви для УПЦ МП; ордени, почесні звання – то вже дрібниці.

Для України не є новиною єд­нання (в екстазі взаємної вигоди) партії влади з церквою, керова­ною в ручному режимі з москов­ської резиденції патріарха Кіріла. Утім, Україна – не Росія: ортодоксальний підхід до релігії, панування однієї конфесії над іншими не можуть прижитися в нашій країні, що доводить історія.

Тож, попри панування церкви Володимирового хрещення, українські землі стали «місцем зустрічі» різних конфесій і релігійних течій. Їхнє мирне співіснування завжди давало шанс на успішний розвиток кожної зокрема, а втручання влади на чиюсь користь або намагання когось упослідити призводили до руйнування толерантності у суспільстві або й активної відсічі. Бо право на віру є священним, дане нам Госпо­дом, хто б до якої конфесії не відносився.


«Український тиждень»,

Тарас Антошевський

Категорія: Політика | Переглядів: 922 | Додав: admin | Теги: Кирилл, гніт, захоплення храмів, рейдерство, церква | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наше опитування

Як Ви ставитеся до теперішньої влади?
Всього відповідей: 104

Статистика

Каталог «ua24.biz»


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Теги сайту

Реклама