П`ятниця, 03.05.2024, 20:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Тячівська незалежна районна соціально-політична газета: on-line версія

Держава - понад партії! Нація - понад класи!
Перш ніж говорити, яка Україна тобі потрібна, подумай, який ти потрібен Україні!

Головна » 2011 » Лютий » 23 » Не хлібом єдиним
19:28
Не хлібом єдиним
Хортиця
Тішить, що не всі наші земляки журяться лише доларами, «бєлимі розамі», пивом і горілкою «Хортиця». Є серед нас люди, котрим не байдужа історія і доля краю, минувши­ни рідної Вітчизни.

Ось і Томишинці із Тячева, пані Юлія із сином Олександром відвідали святе місце для кожного українця – Національний заповідник «Хортиця», місце невмирущої слави вільного козацького духу та української зброї.
Якась дивна, споконвічна Божа і природна благодать огортає тебе – каже Юлія Ярославівна, - коли ступаєш на цю цілющу землю. Різноголосий спів пташок, барвиста зелень, заспокійли­вий шум дерев дають високу енергію духовного спокою, що оточують мозок і тіло, віддаляючи земні проблеми у найглухіші закутки свідомості. Почи­наєш всім єством розуміти значимість того, за що клали свої буйні голови наші предки, віддаючи життя за цю землю.
Недаремно кажуть, що краще один раз побачити, ніж сто почути. Передати свої відчуття словами неможливо. 
Хочеться ще і ще бувати там, де творилась важка, кривава, але славна історія нашої країни. Дивлячись у музеї на козацькі шаблі, чуєш їхній булатний дзвін у двобої з ворогом. Не на життя, на смерть йшли козацькі полки за долю України, над якими линув передзвін із православних храмів. І благословляли чубаті голови священики на ратний подвиг Хрестом Господнім своїх захисників. І молилися царі, султани та королі, аби уберегти свої грішні голови від справедливої кари козацької.
Хлібом-сіллю зустрічала Бать­ківщина своїх захисників після важких походів, схиляючи голову перед геро­ями.
Щиро радять Юлія Ярославівна з Олександром своїм краянам полишити на мить життєйські проблеми й відвідати, бажано з діточками Хорти­цю. Томишинці впевнені – жалкувати не прийдеться, бо можливо хтось відкриє для себе щось дивне, донині незвідане. Набагато суттєвіше ніж єгипетські пляжі і піраміди.
Петро Дідух
Хортиця
Хортиця
Хортиця
Хортиця
Категорія: Культура | Переглядів: 722 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Наше опитування

Як Ви ставитеся до теперішньої влади?
Всього відповідей: 104

Статистика

Каталог «ua24.biz»


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Теги сайту

Реклама